torstai 14. heinäkuuta 2022

Karnivoriruokavalio kokeilu 2022

Törmäsin tuollaiseen Karnivoriruokavalioon (carnivore), taisi olla Joe Roganin podcastissa missä ex Ufc ottelija Chad Mendes puheli että on päässyt psoriasiksestaan kyseisellä ruokavaliolla. Antti Heikkilän juttu rasvamaksasta missä perustelua ja tietoa ruoka- ja lääketeollisuuden ahneudesta.
Kuva Saalistaja.fi sivulta
Muokkaus 14.6.2023: aloitan karnivorikokeilun taas, 
lisään tämän artikkelin jatkeeksi otsikolla 

Lainaus Saalistaja.fi sivulta:

Perussääntö on: syö lihaa aina kun on nälkä, lopeta kun olet kylläinen.

Tämä soveltuu lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen:
En laihdu / Vatsani oireilee / Mitä teen treeniaikatauluni suhteen? / Pitäisikö paastota? / Kuinka paljon hiilihydraattia? / Mihin aikaan pitäisi syödä? / Kuinka paljon pitää syödä? Vastaus on aina: Syö lihaa aina kun on nälkä, lopeta kun olet kylläinen.

Ex Ufc ottelija Chad Mendes puheli että on päässyt psoriasiksestaan karnivori ruokavaliolla.

Tässä Joe on kokeillut sitä 10 päivää ja puhuu kokemuksistaan.

 

Päätin että kokeilen myös sitä, suurin syy itselle on painonpudotus vaikken suoranainen läski olekkaan, sellainen laihaläski. 

Olen syönyt hiilarit kuten leivät pois, löytyy ainoastaan tomaattia, kurkkua ja punaista täysmaitoa mitä pistän kahvin joukkoon lorauksen kunnes loppuu, sitten sen jälkeen varmaan bulletproof kahvia eli mct- öljyä ja voita maidon tilalle.

Ja kun loma on päällä ni olen varautunut tohonkin mahdolliseen ongelmaan minkä Joe Rogan mainitsee 😁:
 
En ole varma, onko ripuli oikea sana sille, koska minusta haikaan ei ole teknisesti ottaen kala. Se on jotain muuta. Normaalia ripulia vertaisin tulipaloksi, jonka näet tulevan parin korttelin päästä. Silloin on vielä aikaa juosta karkuun.
Roganin ripulissa tilanne on toinen. Pakoon ei pääse.

Huomenna perjantaina 15.7.22 otan varmaan muutaman lonkeron ja lauantaina (vanha mässypäivä jo vuosia) suklaata, yleensä 4 tupla patukkaa. En ota mitään paineita että yhtäkkiä kaikki loppuu vaan pikkuhiljaa kohti hiilarittomuutta, faceenkin pistin jo kavereille tietoa tästä.

Myfitnesspal tietoja päivästä

Yllä päivän ruokatiedot (toki jos on merkattu sinne Myfitnesspal oikein), hiilarit koostuu 4 näkkileivästä, tomaatista ja kurkusta. Koskahan viimeksi on mennyt noin vähän hiilareita, tänään hain postista tilaamani Ströme Compact Air Fryerin (kiertoilmakypsennin) verkkiksen tarjouksesta 39€, 3

litran astia, kylläpäs sillä on helppo valmistaa, tein burgereita mitä lappasin kaupasta ostoskärryihin, lisäksi päälle luomuvoita ja kermajuustoa, juomana vettä, kyllä maitti!

Burgerpihvi 1 kpl 125g

Karnivorit ryhmässä joku mainitsee alkuvaiheesta lainauksessa, riippuu varmaan pitkälti miten ennen on syönyt hiilareita, itse olen pyrkinyt suosimaan vähä hiilarista ettei varmaan kauhea shokki keholle ole aluksi, saa nähdä sitten, kuulemma juoda pitää paljon ja lisätä merisuolaa pikkasen ruokavalioon.

Adaptaatio kestää hyvinkin kuukauden verran. Oireet ovat monenmoiset; pientä väsyä, epämääräistä suolen toimintaa. päänsärkyä, jne. Kaikkea enää muistakaan. Outoihin oireisiin suolaa reippaasti maun mukaan. En harrastaisi mitään teholiikuntaa ainakaan pariin ensimmäiseen viikkoon.

Pikkasen taustaa itsestäni niin ei ole (tietääkseni) mitään perussairauksia eikä lääkityksiä ja harrastan säännöllisesti peruskuntoilua, lähinnä juoksua, pyöräilyä ja punttien kanssa heilumista, kotoa löytyy Bodycraft Power Rack F430 kotikuntosali, on kyllä loistava ollut jo 10 vuotta. Treenit on aina kevyttä, semmoista ylläpitävää mikä sopii mulle ja tuo jatkuvuutta, semmoinen tavoitteellinen treenaaminen ei sovi mulle. Ikää on lähes 50 ja pituutta 172, paino 78.

Olen syönyt pari- kolme vuottakin jo intermittent fasting (pätkäpaasto) 18/6 systeemillä, syön ekan kerran 12 aikaan ja iltakuuden aikoihin toisen kerran mutta en sen koommin ole katsonut mitä syön, karkkia sallin vain lauantaisin itselleni.

Vahvaa d-vitamiinia tulee syötyä, aina vähintään 100µg päivittäin, kesällä vähemmän. Koronarokotuksia en todellakaan ole ottanut enkä tietääkseni sitä ole sairastanutkaan. Lisäys 14.12.2022 eli korona sairastettu kuukausi sitten, lähinnä vaan kuumetta oli 5 pv ja nenä pari päivää tukossa.

Lisäsin piruttani tällaisen, tavoite painoksi pistetty 78 > 70 kg, 12.12.2022 aloitin arskan kultainen kuusikko treenin minkä pitäisi kasvattaa lihasmassaa. (tilanne12.12.2022, 75kg)


The MOST Important Intermittent Fasting Basics for Beginners: MUST WATCH - Dr. Berg


Tian Saalistaja sivusto on mainio millä pääsee alkuun, hatunnosto hälle kun on suomennellut juttuja muille, suosittelen tsekkaamaan. Löytyy myös ruokavinkkejä.

 

15.7.2022 

Aamupaino 78.8, aamupalaksi 2 kuppia kahvia mihin teelusikallinen mct- öljyä ja nokare luomuvoita. Sitten punttitreeni (Arskan kultainen kuusikko) jossain vaiheessa ja sitten ruokailu.

Kuvassa tän päivän suunnitelma Myfitnesspallissä (on jäänyt tavaksi pistää safkat tonne joskus kun alkoi laktoosivaivat ja piti etsiä syy oireiluun, mobiilisovelluksella voi skannata viivakoodin safkan paketista), myös kuva kehosta jossa habanerot vaan pullistelee 😂, kuva ei kerro totuutta koska sellainen 'vararengas' on vatsan seudulla, jenkkakahvat löytyy! En kehtaa vielä sellaisia kuvia pistää.

Päivän 15.7.2022 suunnitelma

Kehon tilanne 11.7.2022

Karppaus.infon jonkun hieno tiivistelmä

Kuva treenin jälkeisestä ateriasta, munaa, kanaa ja voita


Klo. 20.50: Joo, 9 lonkeroa meni ja palauduin järkiini ja aloin safkaamaan, tässä kuvaa ja kyllä maistuu!


16.7.2022

Mittasin verensokerit ja verenpaineet kotimittareilla, Omron M6 näyttö mennyt näköjään rikki niin menee arvauksen puolelle eli verenpaineet 154/84 ja syke 45. Verensokeriksi Contour Xt näyttää 4.8. Tilasin Omron M3 mittarin ja 50 kpl liuskoja Contour mittariin, yht. 105.90€, sai ilmaiset toimituksen kun yli 100€ ja toimitus DB Schenker noutopisteeseen.

Kotimittaukset, ainoastaan kahvia juotu aikaisemmin, paastoa n. 17 tuntia.

Päivän ekana ateriana nyt klo. 14, kanavarrasta munilla ja voilla 😃, hienosti nää menee tossa air fryerissä, loisto ostos kyllä 👍


Yllämainittuun asti päivän tiedot, saatan kuitenkin ottaa vähän suklaata tänään ja katsoa Ufc: tä kun alkaa jo klo. 18!


Klo. 20.30: joo 4 tuplapatukkaa meni.

17.7.2022

Tänään kävin lenkkeilemässä ja niinkuin yleensä tyhjään mahaan, aamukahvin joukkoon pistin mct- öljyä, hyvältä tuntui lähes 8 km lenkki, mutulla paremmalta kuin ennen. 

Äsken tuli vedeltyä lärviin munia, kanaa ja rasvaa, oli erittäin maittavaa.


Lounas nyt ja samanlainen satsi illalla.

Pistin tilaukseen CareSens Dual ketoainemittarin


18.7.2022

Maanantai eli punttipäivä, tyhjään mahaan ja sitten ruokailu, ei kyllä sellaista nälkää ole edes päällä, pitää varmaan koittaa OMADia (One Meal a Day) eli että söisi vaan kerran päivässä 😐 Tuskin kuitenkaan.
 

Tässä päivän ateria, naudan 10% jauhelihaa air fryeriin, 2X valmisohjelma läpi ja kyllä tuli herkullista, mukaan 3 paistettua kananmunaa ja piffien päälle 100g kermajuustoa 😋
 
Helppoa ko heinän teko

 
Valmis ateria suunnitelma, kyllä maitti, en kaipaa mitään mausteitakaan, tuo kermajuusto teki loistosäväyksen 👌

 Mitään ongelmia ei ole ollut tähän mennessä, tänään ei ole tarvinnut käydä 'kakkosella', jätösten määrä on selkeästi vähentynyt 👍

19.7.2022

Tilattu ketoosimittari näytti tulokseksi 0.1 n. 18 tunnin syömättömyyden jälkeen. Kaupasta jäi käteen tuollainen diagnoosivaaka, 5 v takuulla  32€ niin ajattelin ostaa.. Näytti vaaka 78 kg, fat (rasvaosuus) 23.2, bw (nesteosuus) 56.7, MUS (lihasosuus) 39.0, BMI 26.3. Tiedä sitten kuinka luotettavia vaa'an tulokset on 😂
 
 
CareSens Dual ketoainemittarin tulos

Diagnoosivaaka


Ajattelin sekoittaa naudanmaksaa jauhelihan joukkoon ja tehdä pihvejä, no tuli niin lötköä et piti heittää pekonisuikaleita joukkoon, tuol ne pöhisee air fryeris, maksa ei lempparia ole mutta terveellisyyden takia ostin sellaista, ihan hyvää oli. Lisäys 22.7.2022: allaolevat tiedot suunnitelma, todellisuudessa esim. vain 3 munaa tuli paistettua.
 

20.7.2022

Tänään ateriana om maatiaispossun uunifilettä, uuniin puolentoista kilon klöntti, lisäksi eiliseltä jäi räppeitä kun ei jaksanut syödä eikä tuo maksa niin herkkua ole.

21.7.2022

Tänään aamukaffen joukkoon mct öljyä ja nokare voita ja helteeseen päälle 30 km pyörälenkille, hyvältä tuntui, no problemos, lenkin jälkeenkään ei kunnon nälkää ollut ja söinkin vasta reilu tunnin jälkeen yllämainittua uunifilettä munilla. Ellei alla näy niin klikkaa tästä.
 
 
Huomenna taas perjantai ja saattanee olla että menee pikkasen lonkero/olut maistiaisen puolelle mutta nyt olis tarkoitus jättää lauantai karkkipäivän karkit pois. 😐
 

22.7.2022

Noniin, tänään ekaa kertaa sitten ketoosissa, samaten olotila hieman oudohko, sellaista pientä väsyä, paino yhä sama ja mielestäni kehonkoostumuskin yhä sama, saattaa olla että viime vklopun hiilarit antoi pikkasen takapakkia 😆. Näytti vaaka 78.6 kg, fat (rasvaosuus) 23.4, bw (nesteosuus) 56.6, MUS (lihasosuus) 38.9, BMI 26.5, mittaus kuitenkin aamukahvien jälkeen.

Klo. 14: Mittasin punttitreenin ja sen jälkeisen ruokailun jälkeen ketoosit ja verensokerit, aamulla verensokeri 4.8 mmol/l.
Verensokeri 5.8 mmol/l ja ketoosi 0.2

Aukes lonkero äsken!

Klo. 20.40: loppui lonkeron kittaaminen, nyt iltapalaa!
2 x 125g 20% jauhelihapihviä, 50g voita ja 150g kermajuustoa


7.5 tölkkiä meni

23.7.2022

Nyt (klo. 14.15) mittasin tass ketoosin ja verensokerin ja 1.2 oli tulos eli ketoosissa ollaan, aika yllätys kun eilen meni lonkeroa. Verensokeri 5.1. 
Tänään n. 10 aikoihin tuli syötyä 3 munaa pekonilla.

24.7.2022

Nyt klo. 7.45, vajaan 5 tunnin yöunilla mutta silti ihmeen pirteänä mittasin ketoosit, ketoosi oli 0.9 ja verensokerit 5.6 (menee kätevästi samasta veritipasta samalla mittarilla, siksi myös näitä). Tänään aikomus tehdä 20% sikanautajauhelihasta piffejä ja kermajuustoa päälle, kyytipalaksi 3 kananmunaa. Olen huomannut että yöunet on jäänyt pienemmäksi mutta silti ihan pirteänä ja virtsaamisen tarve lisääntynyt, pikkasen löysyyttä numero kakkosesta muttei mitään ripulisprinkelereitä sentään ole 😆.

25.7.2022

Eilen alkoi elohiiri nykimään silmässä, otin magnesiumia ja nyt aamulla teelusikallisen merisuolaa veteen koska otaksun että tästä suolan puutteesta johtuu. Kahvin juonti on vähentynyt puolella, nyt tulee juotua vain aamuisin pari kuppia.
 
Mutta voi olla että saattaa johtua myös lisääntyneen xylitol purkan (ja lihan) pureksimisestakin, ainakin joku raportoi että nykiminen voi johtua tästäkin. 
 
Oli nimittäin vuosia sitten jatkuvaa (kuukausia) tuo ärsyttävä nykiminen ja vähensin purkan väyläämisen pelkästään ruokailun jälkeen ja loppui nykimiset silloin (muistaakseni, tosin suurin syy oli kun purulihakset aiheutti ongelmia, aivosumua, niinkuin jumi olisi koko ajan päällä niskassa, tästä kärsin 1.5 vuotta ennenkuin löysin jonkun artikkelin ja aloin hieromaan poskilihaksia alaleuasta, tämä auttoi).
 
Nyt on alkanut taas purkan väylääminen muulloinkin. Tosin olen myös nukkunut vähemmän kuin ennen, viime yönä tuli univelkaa takaisin kun nukuin yli 9 tuntia. Saa nähdä auttaako suolan lisääminen 👀
Klo. 16:  Tänään kokeilen OMADiä eli syön vain kerran päivässä, ennen ateriointia ei mikään iso nälkä edes ollut vaikka treenattukkin on.
 
Maanantai 25.7.2022 OMAD ateria

 

26.7.2022


OMAD meni helposti ja tänään sama juttu, elohiiri ei vaivaa kovinkään pahasti eli nukkumisesta ja suolasta varmaan apua. Virtsatestin mukaan väri olisi taas että pieni ketoosi taas saavutettu, johtunee perjantaisesta lonkerotankkauksesta ettei ketoosia ollu viime päivinä.
 

27.7.2022

 

Tänään taas verimittaus ja 'ennätystulos' 1.7, verensokerit 4.2. Viimeksi syöty eilen klo. 16 aikoihin, aamulla meni 2 kuppia kahvia mct- äljyllä ja voi nokareella.

28.7.2022

Tänään paino aamulla 77.3kg. Nyt oltu 2 viikkoa karnivori kokeilussa, tosin ei kovin tiukasti kun sisältyy 'siirtymävaihe' hiilareista rasvaan tän aikana sekä perjantaisin mennyt lonkeroa ja ekana karkkipäivänä lauantaina karkkia. Pistetään tähän aina mukavat plussat ja miinukset mitä tulee mieleen.

Plussat:

- jätösten määrä pienentynyt oleellisesti, käytännössä vain joka toinen päivä istunnolla (number 2).
- ei nälkää eikä tee mieli mitään karkkeja tms.
- paino alkaa tippumaan, (nyt aloituspainosta tippunut 700g).
- ei väsytä, ei vaikka olisi nukkunut huonosti (ainoastaan silmissä tuntuu jos nukkunut huonosti).
- kaupassa käynti helppoa kun vain liha ja munatiskillä käynti.

Miinukset:

- asetoni saattaa haista alkuvaiheessa, ainakin vessassa ykkösellä on huomattu.
- adaptiovaiheessa nukkunut hieman levottomasti, pitää väkisin nukkua uudestaan jos herää yöllä vessaan koska olo on pirteä. (29.7.2022: ainakin tänään oli jo parempi)
- virtsaaminen lisääntynyt ja paine ollut heikompi. (29.7.2022: on jo lähes normaali)
- pikkasen vetämätön olo alkuvaiheessa (mikä oli odotettuakin). 29.7.2022: tänään huomasi selkeästi treenissä ettei jaksa niin hyvin kuin ennen.
- pikkasen tylsä ruokavalio, etenkin koska en tykkää / osaa kokkailla, jotkut lihat ei maistu esim. missä on jotain sitkeitä jänteitä, kun tavoite 70kg saavutettu niin jatkan varmaan KETO / VHH: lla koska siinä saa syödä hiilariakin, aika näyttää. 😕
 
16.30: Tämän päivän ateriana nyt mukana maksaa minkä paistoin pannulla juuri, iso homma oli saada suojakalvo jo siitä päältä pois.. on kyllä hirvittävän makuista ja roskikseen menee, jää vastedes maksat ostamatta, pitää etsiä joku hyvä ravintolisä sitten 👎 Lautasella palapaistia myös, 400g, ei kyllä herkkua ollut sekään, jänteistä ja niinkuin purkkaa vääntäisi.
 
Yök!

29.7.2022

Luin jostain että viskissä ei olisi hiilareita, tästä se idea sitten lähti 😂, kyytipojaksi sokeritonta kokista, on treenattu ja safkattu, ja nyt menossa eka mukillinen, joutui pistämään vettä lasiin kun oli tuo sokeriton kokis niin makeaa.


Päivän suunnitelma, illalla vielä menee ruokaa kyllä lisäksi. (30.7.2022: 300g meni viskiä eilen)

Päivän punttitreenistä kehonkoostumus, paino joku päälle 77 kg.

Ellei alla näy niin klikkaa tästä.


30.7.2022

Tänään teki mieli suklaata, johtui varmaan eilisestä viskitankkauksesta, 8 tupla maksi patukkaa meni ja päivän kalorit tänään lähes pelkästä sokerista, pitänee hankkiutua jonnekin sokeriklinikal 😄 No pikku set back, huomenna taas täyttä karnivoria.

Tän päivän saldoa

31.7.2022

Tässä tämän päivän iltapala kun alkoi hiukomaan, tonnikalaa ja juustoa. Tänään jaksoi hyvin fillaroida, pikkasen kanaa lärviin ennen lähtöä.

1.8.2022

Tänään pitkästä aikaa tuli mitattua ketoosit kun lauantaina tuli sorrettua karkkeihin.

Syöty n. klo. 14 aikoihin minkä merkkasin appiin myös.

Päivän safkat, Omadilla mennään, no problemos.

4.8.2022

Meininki jatkuu, ei mitään mainittavaa, olen nukkunut 5- 6 tunnin yöunilla tämän viikon muttei silti tunnu väsymystä, silmissä ainoastaan ettei ole nukkunut kunnolla. Ei ole tarvinnut mitään päikkäreitäkään ottaa. 

Virtsatestit yhä näyttää että ketoosi on päällä, ne kai jossain vaiheessa loppuvat tai ainakin vähenevät, en muista varmaksi. Verimittauksia en ole jaksanut tehdä kun ovat kalliitakin, paino pysynyt samoissa.

1-4.8.2022 safkat.

 

Tälle päivälle oli liikaa tuo 1 kpl 200g paketillinen pekonisuikaleita, 2 kpl olisi riittänyt hyvin, vieläkin piukassa nyt klo. 21 kun söin klo. 14 aikaan.

Garmin Fenix 5x unimittaukset.

Huomenna olisi tarkoitus treenata aluksi juoksu/fillarointi ja sen jälkeen puntti, sitten safkailu ja loppuilta viskilasin ääressä 😁

6.8.2022

Viskiä meni sama määrä kuin viime perjantaina eli ei paljoa, satuin lukemaan juuri että käyttämissäni tonnikalapurkeissa on auringonkukkaöljyä, olen näitä käyttänyt pitkään ennen karnivorille siirtymistä, nyt en ole syönyt kuin yhden purkin viime aikoina kun oli tapana pistää näkkileipien päälle, pitää ostaa sellaisia mitkä on oliiviöljyssä tai vaan vedessä ja lisätä voita reilusti. Lisäys 10.8: olen ostanut tonnikalaa vedessä nyt ja lisännyt kylmäpuristettua oliiviöljyä sekaan.

Antti Heikkilä blogista

 

Tänään saatan taas ottaa sokeria suklaan muodossa karkkipäivän kunniaksi, muuten käy liian tylsäksi elämä eikä tässä kiire minnekään ole. 

9.8.2022

Sain eilen tietää että pääsen muuttamaan jo tällä viikolla uuteen ja isompaan asuntoon, nyt on rivitalo 41 m2 kun uusi on erillistalo kolmio 72 m2, kyllä kelpaa kun täältä piti luopua elokuvaharrastuksesta kun screen ei mahtunut minnekään. Saa nähdä vaikuttaa ko karnivorikokeilu roudaamiseen, tuskin.

Eilen taas vajaa 5 tunnin yöunet mutta energiatasot kyllä hyvät, koitan ottaa nyt magnesiumia aamuin illoin, kalsiumia saan kermajuustosta kyllä.



What Causes Insomnia On Keto Diet? – Dr. Berg

10.8.2022

Viime yönä tuli nukuttua yli 8 tuntia helposti, otin eilen aamulla ja illalla magnesiumlisää, toivottavasti oli oikeasti apua, tänään sama juttu. Ketoosi 0.2, johtunee lauantai karkeista.

Ti-ke välinen yö Garminin mukaan.


Ellei yo Facebook upotus näy (vaatii tilin) niin paina tästä. Juttua mm. kommenteissa hyvästä oliiviöljystä ja minun yllätykseksi mct öljyn huonoudesta. Myös siemenet on huonoja terveydelle.
 
Paino ja kehonkoostumus pysynyt itsellä samoina, loogisesti ajateltuna syön enemmän kuin kulutan, etenkin nyt lomalla, aikomus jatkaa yhä niin kauan joko karnivorilla tai ketolla ja löytää sopiva ruokamäärä että paino menee alle 70 kg. 
 
Vaikeammin ajateltuna mitä asiantuntijat sanovat että adaptiovaihe kestää aikansa, ensin muistaakseni lähtee rasva sisuskaluista ja kyllä siltä ehkä vähän tuntuukin, on kyllä täyttä mutua.
 

18.8.2022

Muutettu viikonlopun aikana ja aika rääkki oli koko viikko, hyvin jaksoi, ei ongelmia, muuttopäivänä lauantaina ei kerennyt tohinassa syömään kuin palan juustoa kun muuttofirmasta jo soitettiin mutta silti energiaa piisasi.
13.8-17.8.2022 safkat

 
 
Lauantaina tuli muutama muuttolonkero nautittua ja sunnuntaina karkkia, muuten karnivori jatkunut normisti. Huomiona niin löysää vatsaa ei ole enää ollut että keho ilmeisesti jo tottunut pikkuhiljaa hiilarittomaan ruokavalioon.

Ensi viikolla alkaa taas duuni, en vielä tiedä syönkö työpäivän aikana mitään ja vasta kotona vai otanko eväät mukaan.

25.8.2022

Duuni alkanut maanantaina ja askeleita päivässä tulee nyt lähes 10000 ja tapana on mennä aina rappusia pitkin kun mahdollisuus, olen tehnyt eväät mukaan töihin.
 
Olen huomannut että yleisin ateria eli 400g jauhelihaa piffeinä ja päälle kermajuustoa 100g kieppeillä niin on vaikeampi jaksaa syödä sitä määrää kuin alussa, vatsalaukku varmaan supistunut ja aamupaino oli 75.9 kg. Hyvältä näyttää, en ole pitkiin aikoihin vaa'alle mennytkään.

31.8.2022 kokeilun loppu

Tänään kävin työpaikan ruokalassa syömässä uunikirjolohta perunamuusilla ja salaattia paljon, juomana vettä, ai että se oli herkullista pitkästä aikaa, luulen että tähän loppuu mun kokeilu, tosin suosin jatkossakin vähähiilarista, eniten on ollut ikävää leipää vaikka sitä näkkärin muodossa söinkin.

Myös suklaa on maistunut normaalia paremmalta kun mässypäivä on lauantaisin.

Suosittelen kokeilemaan, oli ihan mielenkiintoista kyllä, hyviä ja huonoja puolia.
 
-------------------------------------------------
 
14.6.2023

Karnivorikokeilu 2023


Taas tullut fiilis aloittaa karnivori ruokavalio, tai mainittakoon että pikkasen sallin hiilareita ainakin alussa kun tykkään näkkäreistä kahvin kanssa, 2 kpl joissa 17 grammaa hiilihydraattia, eli oikeastaan ketoruokavalio, Antti Heikkilä mainitsee tuossa että vain 5% kaloreista hiilareita / päivä.
 
Nyt en ota mitään paineita sen koommin, jos lauantaina tekee mieli karkkia niin syön sitä, muuten menee liian tylsäksi ja kokeilu loppuu herkästi, tätäkään artikkelia tuskin tulee usein päivitettyä 😁

Tän päivän ateriat popsittuna, hiilarit 4% koostuu parista näkkäristä joissa 17 grammaa hiilihydraattia



Tässä nyt lähtötilanne, 76.5 kg ollut aamupainona ja tavoitteeksi asetettu 70 kg:
Tilanne 18.6.2023, 75,3kg

Kanoja on rokoteltu Nobilis-rokotteilla (ei kuitenkaan nanoteknologiaa sisältävillä ja DNA:ta muokkaavilla mRNA-rokotteilla) mikä nostatti ymmärrettävästi kohua koronahälinän takia, kovasti sanovat että vanha rokote kyseessä ettei syytä paniikkiin ole.
 
Vedin lärviin 4 oletettavasti rokotettuja Munaxin munia.

18.6.23
 Painoa tippunut jo päälle kilon lähes 75 kiloon kun aloitin 13. päivä rajoittamaan hiilareita, tässä kuvaa 18.6.23 ennen lähtöä matalasykkeiselle fillaritreenille.

Dr. Sten Ekbergin läskinpoltto vinkkejä 

Eilen meni suklaakarkkia hirvittävä määrä mutta sallin karkkipäivänä sen itselleni. Karkin lisäksi söin ainoastaan munia ja 200 g naudan paahtopaistia.

15.8.2023

Löysin Hymylehden vanhan artikkelin miten ennen (1904) hoidettiin sokeritautia:
 

Näin sokeritautia hoidettiin ennen

Aluksi täytyy sokeritautisen noudattaa ankaraa ruokajärjestystä, se on, kieltäytyä täydellisesti leivän, sokerin, perunoiden ja muiden hiilihydraattirikkaiden ravintoaineiden nauttimisesta. Tällöin saamme selvyyttä taudin luonteesta: hyväluontoisessa tapauksessa katoaa tällöin sokeri virtsasta, pahaluontoisessa jatkuu sokerin erittymistä, joskin entistä vähemmässä määrässä. 
....
Luvallisia ravintoaineita ovat kaikenlainen liha ja kala, munat, rasvajuustot, kerma, voi ja silava. Kiellettyjä taas sokeri, hunaja, leipä, puurot, vellit ja perunat. Varovaisuudella voi käyttää keitettyjä hedelmiä, joita imelöidään sakarinillä, kuorimatonta maitoa, erittäinkin viiliä, mandelileipää ja pähkinöitä.
....
Lääke- ja elintarviketeollisuus ovat lahjoneet lääkäreitä ja ravitsemustieteilijöitä sadoilla miljoonilla euroilla, jotta he vähättelisivät sokereiden haittoja ja syyttäisivät rasvoja ja kolesterolia syyllisiksi elintasotauteihin.




Päivittelen tätä aina välillä miten homma etenee.

Linkkejä:

- Vegaanivaikuttaja ryhtyi 30 päivän lihadieetille ja väittää nyt, että lihansyönti on kasvissyöntiä terveellisempää – seuraajat raivostuivat somessa

- Tunnettu tv-kasvo Joe Rogan söi koko tammikuun pelkkää lihaa – kertoo nyt hurjasta muutoksesta ja ikävästä ongelmasta: ”Paskon vielä housuihini”

- Robert Helenius syö kilon lihaa päivässä – lataa nyt kaunistelemattoman näkemyksen vegeruokavaliosta

- https://www.youtube.com/results?search_query=carnivore+diet

- https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=85&t=80767

- www.fineli.fi/jauheliha

- Youtube.com Dr.Eric Berg- OMAD aiheet

- Intermittent Fasting (pätkäpaasto) aiheet – Dr.Berg

- Antti Heikkilän blogi

- Suomiruokaa.fi

- Ketogeeninen-ruokavalio-hiit-treeni-ja-painonhallinta- Kutsuvapauteen.vaikuttajamedia.fi

- Näin sokeritautia hoidettiin ennen (Hymy 2017)

- Tuhat tutkijaa: Liha on tärkeää terveydelle | tieku.fi

- Pätkäpaasto lievensi Alzheimerin taudin oireita hiirimallissa

Päivitetty 13.12.2022  (kokeilu 2022)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkastetaan ennen hyväksyntää.